Året som gått – 2023

Ca-Ma-Mo’s kennel – Tibetansk Terrier  –  Marina C Andersson – 2023

2023 har varit ett omvälvande år, ofantligt mycket glädje men också stor sorg. Flocken har utökats med två människovalpar 2023, Monica har fått en dotter även Monicas bror har fått en dotter så nu har vi (Marina & Janne) allt som allt tre barnbarn.

Det har varit stora förändringar även vad gäller hundarna i vår flock. Två nytillskott, två tikar från vår Q-kull sedan har två hundar gått över regnbågen till andra sidan. Glory fick cancer 10 år gammal och kort efter det dog vår O’Malley endast dryga två år gammal. Det finns separata inlägg om detta i bloggen, länk här Glory och O’Malley. Förutom detta har det varit mycket utställningar och vi har haft både valpkullsträff och kennelträff.

2023 har varit ett otroligt bra utställningsår, O’Malley hann få tre championtitlar + CACIB + Klubbcert + vinnartitlar. Han har även blivit årets guldtibbe (bästa hane) på Guldtibbelistan. Vi har fått med många ”valpar” på utställning  under 2023 och det har varit fantastiskt roligt. De som varit med är Izlan, Niff-Lan, O’Bama, Prince, Qiro, Qiwi och Qliffton. Följande av våra hundar har placerat sej på guldtibbelistan, O’Malley, Melvin,  Mo-Mo och Amy. Jess blev årets bästa guldavelshane dessutom har han flera valpar förutom Melvin och MoMo på guldtibbelistan. Waver’s Dreamcatcher blev årets guldtibbe junior samt Duvans Imber Tin-Pa och Duvans Nimbus Tin-Pa som även blivit svenska utställningschampion.

Vi har haft två valpkullar, valpkull Q och valpkull R. Q-kullen är Monicas första kull som hon har haft hemma hos sig, de föddes 2 februari och det blev åtta valpar, fem hanar och tre tikar. Föräldrar var Ca-Ma-Mo’s Jess och Chan-dana von Nama-shu. Nästa kull kom den 1 november, det blev tre hanar och två tikar. Föräldrar  till denna kullen var Janing’s Glada-Gandalf och Ca-Ma-Mo’s Niff-Lan. Alla valpar är friska och sunda tibetanska terrier men allt vad det innebär 😊.Vi är oerhört glada för alla goa valpköpare vi fått.

Vi har haft valpkullsträff för Q-kullen, vi delade den på två dagar för att vi skulle hinna med pälsvård på alla åtta valpar. Trots allt planerande saknades det ändå två som inte kunde komma. Som tur är har de kunnat vid andra tillfällen så vi har fått träffa dem.
Sedan hade vi den årliga kennelträffen i oktober och det kom många ”valpar” med sina ägare och vi gjorde i vanlig ordning tipspromenad, knytis och lek i trädgården för våra fyrbenta. Vi uppskattar så att ni kommer och det var så trevligt.

Q-kullen (Jess & Dana med sina valpar)

Glory

O’Malley