Amichien®Bonding

Dog Listener  –  Marina C Andersson
Jag har utbildat mej till  ”dog listener” hos Jan Fennell i England. Första kursen var i Köpenhamn och den andra kursen var i England. Det har varit oerhört inspirerande att lära sej att kommunicera med hundarna på deras eget språk. Ger du hunden rätt signaler så fattar hunden rätt beslut av egen fri vilja. Du får en lugnare, tryggare och mer harmonisk hund, du blir den självskrivne ledaren i flocken. Genom detta blir vardagen enklare tillsammans med hunden.

Kurs intyg: Certificate Foundation Course (bas 2 dagar)
Certificate Advanced Course (avancerad 3 dagar)

Det viktigaste är att jag kan ge mina hundar en lugn och stressfri vardag där de kan njuta av livet. Samtidigt vill jag ge mina valpar en bra start och hjälpa mina valpköpare till ett bra liv tillsammans med sina hundar. Förutom mina kära tibetanska terrier vill jag även hjälpa andra hundar och hundägare som har det jobbigt i sin vardag. Det kan vara allt från skälliga hundar eller hundar som vaktar för mycket hemma till hundar som gör utfall på stan. Inget, som upplevs som problem, är för litet eller för stort för att ta i tu med det.

Min första tibbe Linus gav mej anledning till att söka information och kunskap om kommunikation och ledarskap i hundflocken. Linus var mycket speciell, vilket nog alla tycker om sina hundar. Han var en stor ledare enligt sitt eget tyckande. Detta visade sej genom att han bestämde ganska mycket i vår familj. Han talade om när vi skulle ta promenader och följde vi inte med gick han själv. När jag skaffade ytterligare två hanar bestämde han allt över dessa små valpar. Han talade om när de fick hälsa och leka med katten, när de fick leka med varandra, att de skulle följa honom på promenad och inte mej med mera. LÄS MER OM LINUS

Redan år 2000 hittade jag Jan Fennells första bok ”Förstå din hund” och blev helt betagen. Jag funderade mycket på att ta kontakt med Jan Fennell men trodde inte att hon skulle bry sej om lilla mej och Linus här i Sverige.

Vid ett senare tillfälle på en hundutställning i Hilleröd i Danmark träffade jag Kimm Howe, som var Dog Listener, och hon berättade att Jan Fennell skulle komma till Köpenhamn och hålla föreläsning och att jag var välkommen dit. Inte heller denna gången nappade jag riktigt men jag började kolla Kimms hemsida till och från och i slutet på 2007 såg jag att Jan Fennel på nytt skulle komma till Köpenhamn. Denna gången anmälde jag mej och fick uppleva något helt fantastiskt. Jag ångrar att jag inte gjort detta tidigare för Linus skull men Jan Fennell sa att jag kan inte göra gjort ogjort men jag kan se till att jag gör bättre från och med nu. Så jag hoppas verkligen att jag kommer att kunna hjälpa några andra hundar och deras ägare.

Vill du slippa följande problem utan att använda hjälpmedel eller tvång:
Att din hund:
• drar i kopplet
• är orolig i bilen
• hoppar upp på dej och besökare
• är aggressiv mot andra hundar eller människor
• är nervös
• äter dåligt
• inte vill vara ensam hemma
• springer iväg och kommer inte på inkallning
• eller något helt annat

Amichien®Bonding är att lära sej kommunicera med sin hunden på ett språk som hunden förstår – sitt eget. Du kan bli en så bra ledare att hunden av egen fri vilja väljer dej som sin ledare.

De fyra grundstenarna i Amichien®Bonding är:

• Mat – Vem äter först?
• Återförening efter separation – Vem är ledare nu?
• Potentiell fara – Vem skyddar vem?
• Jakten (promenaden) – Vem talar om när och vart?

Genom Amichien®Bonding får man hunden att må bra. Hunden kommer att känna sej:
• Trygg
• Lugn
• Harmonisk

Detta i sin tur ger en hund som är mer lyhörd för vad ni vill, kommer på inkallning, har förtroende för er med mera.

Du kan sedan använda din kunskap på alla hundar du möter och alla hundar som kommer att finnas i ditt liv i framtiden.
Är du intresserad av att förstå din hund, kontakta mej

Certifierad Dog Listener
Marina C Andersson
tel. 0320-840 79 eller mobil 0706-334249
marina@tibetanskterrier.se

JF