Året som gått – 2015

Ca-Ma-Mo’s kennel – Tibetansk Terrier  –  Marina C Andersson – 2015

Ytterligare ett år som varit lyckat.

Jag har fortsatt att göra hemkonsultationer och hjälpt andra hundägare att få en bättre kommunikation med sina hundar. Det har varit en Foundation Course på svenska. Jag har även i år haft möjligheten att vara med och assistera vid denna kurs i Amichien®Bonding. Dessutom har jag gått SKK:s kurs för avelsfunktonärer i rasklubb.

Det har varit en del förändringar i flocken i år också. Gossie har flyttat hem igen eftersom Monica har börjat studera och Alva har varit sjuk samtidigt som Acimo börjar bli gammal. Fedor har sin första kull här i Sverige hos Milington’s kennel. Själva har vi haft en kull på Amy och en på Gossie, läs mer nedan. Vi har gjort MH (mentalbeskrivning hund) på några tibbar i år också bl a på vår egen G-kull.

Vi har haft två valpkullar under året, den första föddes i april (valpkull I), föräldrar var Amy och Jacko (Kuai Le Gou’s kennel). Det blev 6 hanar och 1 tik, allt gick väldigt bra. Alla hamnade i trevliga familjer från Skellefteå i norr till Bjert, Danmark i söder. Kull nummer två föddes i början av december, föräldrar var Gossie och Ozzy (Khambas kennel). I år har vi inte behållit någon ny hund i kenneln.

Utställningsåret har varit bra i år men vi har inte ställt riktigt lika mycket som vi brukar. Gossie har tagit ett cert i Sverige och saknar nu bara ett för att bli utställningschampion. Glory har tagit ett cert i både Sverige och Danmark. Flera av våra valpar har varit med på utställningar både inofficiella och officiella med bra resultat. Acimo  och Fedor har flera valpar som visats framtassarna i utställningsringarna. Följande av våra hundar har placerat sej på guldtibbelistan, Fedor, Glory, Gossie och Hope. Acimo placerade sej som 4e bästa guldavelshane och även Ca-Ma-Mo’s kennel kom med i listan över guldtibbeuppfödare.

Vi har haft en valpkullsträff och en kennelträff under året. Det var kul att så många ställde upp och kom.

VKI-1juli Acimo-Alva