Året som gått – 2009

Kennelträff en varm och solig sommardag 2009

Under det gångna året har jag fortsatt att arbeta med mina hundar enligt Amichien®Bonding och nu har jag en flock hundar som är mindre stressad. Störst skillnad märks framför allt vid löptider och när det sker andra stora förändringar i flocken. Tidigare blev alltid hanarna mer eller mindre okontaktbara under löptiden.

Jag har även blivit certifierad ”Dog Listener” under året av Jan Fennell. Så nu gör jag hemkonsultationer och hjälper andra hundägare att få en bättre kommunikation med sina hundar. Både Jan Fennell och hennes son Tony Knight har hållit kurser här i Sverige under 2009 och jag har haft möjligheten att assistera under dessa kurser.

Utställningsåret har varit bra även i år. Vi har varit och tävlat med framför allt Alva i Danmark, Norge och Finland.
Lite kort om utställningsresultaten: Alva har blivit svensk utställningschampion och blivit tvåa på guldtibbelistan.Whilma har placerat sej som fyra på guldtibbelistan för guldavelstikar. Acimo har blivit dansk utställningschampion och han har tillsammans med Azzar placerat sej på guldtibbelistan också. Av våra övriga valpar så har en del ställts ut också med bra resultat.

Vi har haft en kennelträff under året. Det var kul att så många ställde upp och kom. Dessutom var vi med och arrangerade MH (mentalbeskrivning) av ett gäng tibbar på Varbergs Brukshundsklubb och en del av våra ”valpar” var med. Det var verkligen intressant att se hur lika våra tibbar reagerade oavsett ålder och kön. Resultat för de enkilda hundarna hittar du på SKK hunddata.

Under året har vi haft en kull valpar, Valpkull C. Detta var Dharis första kull och hon var en helt fantastisk mamma trots sin unga ålder. Åter igen känns det som vi fått de mest fantastiska valpköpare man kan tänka sej. Lycka till med era underbara tibbar.